De Rotterdamse Stadsvogeltour

Het lijkt een bijeffect dat steden ook vogels (en ander gedierte) herbergen, maar omdat steeds meer buitengebied bebouwd wordt, reageren vogels opportunistisch. De stad biedt kansen.”

Kees Moeliker – Vogels Huilen Niet

 

De oplettende stadsbewoner kan zich blijven verbazen over de diversiteit aan gevederde vrienden die het stedelijk gebied herbergt. Het is een beetje afhankelijk van het jaargetijde, maar wie door Rotterdam naar het werk fietst, kan al gauw dertig vogelsoorten zien of horen.

Misschien denkt u; dat kan dan misschien wel zo zijn, maar wie een duif niet van een meeuw kan onderscheiden heeft daar weinig aan. Dat klopt! Daarom biedt Vogels Huilen Niet u de Rotterdamse Stadsvogeltour aan.

 

Stadsecoloog André de Baerdemaeker en fotografe Anjès Gesink nemen u mee de stad Rotterdam in. Zij wijzen u op tal van plaatsen op vogels die te midden van ons drukke stadsleven rond weten te komen. Van de overbekende eendjes in de vijver tot de razendsnelle slechtvalken op een Rotterdamse wolkenkrabber, geen vogel zal onbesproken blijven. Tijdens de tour zal ook de koppeling met het project Vogels Huilen Niet door middel van verhalen en anekdotes nader uitgediept worden.

 

De tour kan per fiets of te voet georganiseerd worden. Een verrekijker is handig, maar geen vereiste. Een scherp oog en dito oor is het halve werk. 

Duur:  2 uur

Tijd:  Nader te bepalen

Startpunt: Nader te bepalen

Prijs:  € 10,00 p.p.

Aanmelden: info@vogelshuilenniet.nl

Bijzonderheden: Bij de fietstour dient u zelf voor een fiets te zorgen. 

Wilt u met collega's, vrienden of familie de stad verkennen middels de Rotterdamse Stadsvogeltour? Wij leiden u graag rond met een groep van minimaal 10 personen.

Built with Berta